Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Съмнително забавяне на пощенска доставка от Холандия?
МнениеПубликувано на: 23 Апр 2009, 19:23 

Привет!

На 10-ти април направих поръчка от холандски онлайн магазин http://www.scalemodelstore.com/ за два дребни като размер продукта, но за почти 60 евро. Избрах Premium shipping в процеса на извършване на покупката, заради застраховането й (това ми струваше 4 евро).
На 11-ти април ме известиха чрез имейл, че пратката ми е изпратена. За страни от ЕС магазинът твърди, че за максимум 7 работни дни пристигат поръчаните стоки. Вече 9 работни дни обаче не ми пристига известие от нашата поща, че нещо за мен изобщо е получено при тях. От сайта на магазина посочват следното: We ship worldwide, to all countries. All parcels are sent by priority mail, and will be delivered to you by your local mail company. От последното разбирам, че именно от Български пощи трябва да си взема покупката.

Въпросът ми е, дали е добра идея да отида, без да съм получил известие Български пощи, в пощенския клон и там да разпитам дали нещо не е пристигнало за еди-кого си, пратено от еди-кого си? Биха ли ми обърнали внимание?

Поздрави!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
30.04.2009

НЕ Е имало никакво забавяне! Точно за 7 календарни дни (11.04 - 18.04) е пристигнало колетчето от Холандия до моя пощенски клон в София, но като ходих там на 24.04 не получих нищо, защото служителката не ми чула правилно името! Е, днес се разбрахме най-накрая. Все пак държа да отбележа, че не съм получил никакво известие... Важното е, че всичко е наред!

Последна промяна magister_militum на 30 Апр 2009, 16:43, променена общо 2 пъти

Профил Изпрати  

Заглавие: Re: Съмнително забавяне от Холандия?
МнениеПубликувано на: 23 Апр 2009, 21:26 
Администратор

Да, определено е добра идея да отидеш и да провериш дали не е дошло в пощата, а до теб просто да не е стигнало известието, след като са минали 2 седмици за доставката би трябвало да отнеме около една. Между другото специално с поръчки от Холандия и аз напоследък имах ядове, като в крайна сметка ми възстановиха платената сума, защото за месец и половина така и не получих нищо. Междувременно продавача каза, че веднъж са му върнали обратно пратката, тъй като не са успели да я доставят, а аз така и не получих известие и уж втори път прати и пак нито дойде известие, нито я получих. Може би има някакви ядове с конкретната връзка между холандските пощи и нашите, знам ли... но след като е застрахована пратката, ако не получиш нищо в следствие на загубен пакет (?) би трябвало да възстановят сумата на продавача и той съответно да може да ти върне парите... ;)

Профил WWW  

Заглавие: Re: Съмнително забавяне на пощенска доставка от Холандия?
МнениеПубликувано на: 28 Юли 2009, 00:31 

В Български пощи положението е все така "отнесено". Пратиха ми един диск от Германия/Ebay/ - клеймо 13.07, в нашия клон пристига с клеймо 16.07, но аз си го получих едва 11 дни по-късно! Просто си е стоял забутан някъде по рафтовете.
Давам примера предвид сроковете за пристигане с обикновена поща от Германия. :arrow:

Профил Изпрати  

Заглавие: Re: Съмнително забавяне на пощенска доставка от Холандия?
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2009, 08:55 
Администратор

Явно има значение и съответния пощенки клон в България, зависи доста какви са служителите и колко съвестно си вършат работата... че и дори колко им се работи. :)

Профил WWW  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа