Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Как да поръчам от FOCALPRICE?
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2009, 15:49 

Здравейте,

Моля да ме извините ако въпросът ми е прекалено елементарен, но досега никога не сам пазарувал онлайн.

Имам активен PayPal акаунт, дебитна карта,незнам къде да кликна за да направя поръчка в сайта, какво се попълва - адрес за получаване и други данни. Разчитам на помощта ви.

Профил Изпрати  

Заглавие: Re: Как да поръчам от FOCALPRICE
МнениеПубликувано на: 03 Дек 2009, 18:38 

Първото което трябва да направиш е да се регистрираш в сайта им.
След което ти пращат confirmation email в който чрез щракане на линк в него ти се потвърждава account-a.
После трябва да въведеш име, адреса си за доставка (гледай да е същият с който си се регистрирал в PayPal тъй като ти пращат доставката на адреса от PayPal, пък може при допълнителни уговорки да ти го пратят където пожелаеш) и т.н.
За въвеждане и промяна на адреса: My accoutn->Settings->Shipping Address Setting
От тука нататъка вече си обикаляш сайта и си избираш какво да си купиш (add to cart)
Kaто свършиш с пълненето на кошницата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗЧАКАЙ ЦЯЛАТА ПОРЪЧКА ДА ТИ СЕ ПОЯВИ ORDER LIST-А(My Account->Orders List) тъй като аз избързах и не знаех че първо трябва да се изчака да се появи поръчката, та направо платих и тука 2 дена си комуникирам с различни китайци :x докато опрайм хавата :evil: .ПРОВЕРИ ДАЛИ ВСИЧКО КОЕТО СИ ПОРЪЧАЛ Е В ORDER LIST-А

МНОГО ВНИМАВАЙ КОЛКО ТИ СТРУВА ВСИЧКО, ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО Е ДА СИ ЗАПИСВАШ КОЕ КОЛКО СТРУВА В КОШНИЦАТА И КОЛКО Е ОБЩАТА ИМ ЦЕНА, ЗАЩОТО КОГАТО ЗАПОЧНЕШ ДА СЕ РАЗПЛАЩАШ С PAYPAL ТИ ВЪВЕЖДАШ САМО E-MAIL И ПАРОЛАТА С КОЯТО СИ РЕГИСТРИРАН В PAYPAL,РАЗПЛАЩАНЕТО СТАВА В САЙТА НА PAYPAL
ТИ НЕ ВЪВЕЖДАШ ЦЯЛАТА СУМА,ТЯ Е ПРЕДВАРИТЕЛНО ВЪВЕДЕНА
Резила при мен беше че бях си поръчал само едно фенерче с динамо което струваше
$ 5,61 а после в когато трябваше да се разплащам ми изписа че трябва да платя $ 54,..
тъй че внимателно :!:

Профил Изпрати  

Заглавие: Re: Как да поръчам от FOCALPRICE?
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2009, 08:44 

Благодаря много за подробната информация. Още днес ще поръчам, надявам се че ще се справя. Не разбрах само някъде трябва ли да отметна в Order List, начина на доставка - по пощата а не чрез куриерски фирми, или Focalrice работят само с доставки по пощата.

Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 10 Дек 2009, 17:59 

еми не, просто трябва да се checkout-неш с PayPal или с Pay бутона в ордер листа пратката би трябвало да се вземе от Пощата (не знам даже дали все още е държавно предприятие не някое частно) а не чрез куриер, в момента си чакам моята 1-ва поръчка от сайта минали са 7 дни и още няма известие, ще се чака :?

Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 11 Дек 2009, 20:06 

аз вече чакам 34 дена, може и ти да почакаш ...

Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2009, 22:30 

Еми аз смятам като станат 25 дена да пусна един диспут в PayPal пък ако не може да се разберем прераствам в иск и т.н. :evil: но дано пристигне пратката ми де :roll:
Пък при теб щом са минали 34 дена веднага започвай диспута недей да чакаш повече щото вече нито стоката си видиш нито после парите може да си върнеш :!:

Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2009, 15:02 

Отворих диспут, и продавача каза:

Due to Christmas day, busy season is coming.It might be delayed in transit.
We'd like refund in advance. When get it later,pls repay.Thanks

Това означава че са ми пуснали пратката отново нали :)

Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2009, 16:17 

Въпреки че съм завършил гимнзия с английски език последните две изречения ми са доста непонятни така както го разбирам е че биха искали да им се изплати предватително.Когато го получиш по-късно,моля платете отново. :shock: :?
Тея китайци да вземат са образоват нищо не можеш им разбра :evil:

Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2009, 19:29 

ами аз вече съм платил веднъж... май ще чакам пратки до коледа пак :D

Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 16 Дек 2009, 23:25 
Администратор

Означава, че ще ти върнат парите (refund), но когато го получиш трябва да го платиш.

Профил WWW  

МнениеПубликувано на: 15 Яну 2010, 10:03 

Здравейте,
Благодаря на всички,които са дали ценно мнение относно пазаруването от този сайт.

Преди 5 дни направих поръчка,но все още статусът ми е :Unshipped.
Това нормално ли е според вас,щом един артикул е наличен толкова време да обработват
поръчката.

Поздрави на всички ! :P

Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 15 Яну 2010, 13:00 

Ама платил ли си, не уточняваш :mrgreen: ?
А относно моя опит със покупка от сайта им:
Пратката ми не пристигна ходил обикалях различните пощенски станции(кварталната,централната и митницата) ама йок.
Ревнах в PayPal и спечелих диспута и ми върнаха парите.
Въпреки че не си получих "gift"-а съм изненадан от вежливостта и усложливостта на китайците(сравнително бързо се решават проблемите когато пишеш към съпорта им)
И от PayPal съм много доволен, за около ден се реши проблема и днес забелязвам че са ми възстановили парите в банковата ми сметка(не в тази на PayPal) около 4 дена след спечелване на диспута

Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 15 Яну 2010, 16:23 

Да платил съм в Pay Pal.
На Shipment пише Unshipped.
На Operation пише Processing
Може да има много поръчки и да не са успяли да обработят моята,аз така си мисля.
Ще изчакам още няколко дена да видя дали статуса на поръчката ще се промени,и ще
видя какво да предприемам.

От PMA Request ли се пише на съпорта на китайците,ако се наложи да им пиша.

Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: 10 Фев 2010, 09:58 

Здравейте,
Направих поръчка от Focalprice на 15.01.2010 за един телефон,проследих я с трекинг номера,пише че е отпътувала от там на 24.01.2010 за България.
Досега тук нищо не съм получил,проверявах с трекинг номера в сайта на БГ Пощи,но ми изписва че няма информация за такъв номер.
Моля пишете ми нормално ли е да се бави още и мога ли да го търся с тракинг номера от
Focalprice в сайта на БГ Пощи.
Колко време е максималния срок да пристигне и кога трябва да пусна диспут в Pay Pal,ако не се получи.
Благодаря предварително !

Профил Изпрати  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 14 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа