У нас оригинални резервни батерии за различни модели преносими компютри се намират сравнително трудно и на не особено интересни цени, а да не говорим за факта, че повечето производители са доста пестеливи от към гаранцията на батериите. Всъщност в повечето случай, когато се наложи да си купувате нова батерия се оказва, че точно за вашия модел няма в момента и трябва да направите поръчка с доставка за една-две седмици и цена от порядъка на 150-200лв. В същото време обаче може да си поръчате неоригинален OEM реплейсмънт от Китай, който да дойде за около 2 седмици, да върши добра работа и да струва поне 2-3 пъти по-малко от оригиналната батерия, без да се представя по-лошо от нея. Аз съвсем наскоро се обзаведох с нова новеничка 9-клетъчна батерия за XPS 1330, неоригинална OEM версия, която ми излезе едва около 65 лева с доставката от Китай и пристигна за едва около десетина дни. Самата батерия се оказа с много качествена изработка, отлично копие на оригиналните на Dell, включително и с LED датчика за заряда и състоянието на клетките. Резултатът е до към 6 часа работа в слабо натоварен режим или до към 4 при по-сериозно натоварване за съвсем малко пари, като всъщност за 1 оригинална 9-клетъчна батерия трябваше да платя от порядъка на точно 3 пъти повече. При все че китайския продавач дава и 1 година гаранция, макар че по-добре на човек да не му се налага да се възползва от нея, и въпреки това 3 не по-лоши от "оригиналната" батерия на цената на една оригинална са много добър алтернативен вариант. Та въпросния продавач в eBay предлага доста голям избор от батерии за различни марки и модели лаптопи, като аз лично определено съм много доволен клиент, а и вие вероятно ще останете такива, ако пазарувате от него...
-
Към eBay онлайн магазина за неоригинални OEM батерии от Хонконг, Китай...