Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: От един Paypal account в друг paypal account
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2009, 11:41 

Здравейте, въпроса ми е колко време е нужно да получа парите който ми изпратиха само като ми въведоха емаил-а от пейпал. Снощи ми пратиха 100 евро от Испания, но в сайта на пейпал постоянно ми пише че имам 0 евро в сметката, а интересното е че дори не съм и получил някакво уведомяване по емейла за превод на пари. Възможно ли е да не са ми пратили никакви пари или просто е необходимо повече време? Благодаря предварително.

Профил Изпрати  

Заглавие: Re: От един Paypal account в друг paypal account
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2009, 15:32 
Администратор

По принцип превода е незабавен, тоест след като ти ги пратят ти трябва да ги видиш най-много до минута-две налични в твоя акаунт (освен ако няма някакъв проблем). Така че по-скоро не са ти ги пратили...

Профил WWW  

МнениеПубликувано на: 26 Яну 2010, 19:12 

И аз имам въпрос за плащане от един PayPal акаунт в друг. Регистрирах си днес акаунта и верифицирах картата с 4 цифрения код. Имейла ми също е верифициран. Трябва да пратя пари до друг PayPal акаунт, но и на мен ми излиза тоя надпис, че за да пратя пари, първо трябва да съм си внесъл пари в акаунта, а от друга старна пише, че захранването на акаунта е невъзможно. Никъде няма опция да си заредя акаунта с пари от картата? Няма и опция плати с карта?
Четох за това първоначално блокиране при опит за голяма транзакция при първо плащане. Но сумата която трябва да пратя не е голяма- само 25 евро, обаче не става. Пробвах и като плащане за стока и като персонален подарък да категоризирам плащането но не става.
Даваше се съвет да направим минимално първо плащане- направих такова за 3 евро, но през бутон на сайт и мина безпроблемно, даже се отрази в акаунта ми. А тези 25 евро които трабва да пратя не са до интернет търговец с автоматизирано плащане през бутон, а за обикновен потребител на PayPal, който ми е дал имейла си с който е регистриран в PayPal.
От друга страна още не ми е отразена транзакцията (всъщност са 2) при регистрацията първо са ми взели 1 долар, а след 1 минута и 1,5 евро. Тази информация я получих с СМС услугата на банката ми и от там взех кода, който беше написан във втория CMC с изтеглените 1,5 евро.Явно тоя един долар ще си го вземат за такса и само 1,5 евро ще връщат.
Основният въпрос обаче е- ще мога ли да пратя пари до друг акаунт в системата им като се позлва моята карта, защото както виждам акаунта си няма как да заредя с карта от България?
Благодаря предварително ако някой отговори.

P.S. Сега като поразгледах още и май стигам до извода, че с Personal акаунт такива транзакции не са възможни. :? До Premier акаунт ли трябва да ъпгрейдна или и с него няма да стане трансфера от карта в акаунта ми и от акаунта ми до друг потребител в PayPal ?

Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Яну 2010, 17:38 
Администратор

Нали потребителя, на които искаш да преведеш пари има акаунт в PayPal, Premier акаунт ти трябва само ако искаш да можеш да получаваш плащания директно с карта, без този, които ти превежда парите да трябва непременно да има PayPal акаунт. Изглежда има някакъв проблем и не може да ти дръпне парите от картата автоматично, опитай да направиш плащането след няколко часа или на следващия ден. Предполагам имаш достатъчно в картата, а не си на ръба и да се получава някакъв недостиг при опит за превода и конвертирането на валутата...

Профил WWW  

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2010, 00:02 

Готово!
В картата си имам пари не е нещо на косъм само за таксите.
Проблема е бил единствено времеви. Четири дена след регистрацията ми и въпреки че имах още в деня на регистрацията една успешна транзакция за минимална сума.
Но пък тия от съпорта им са наистина невероятни некадърници и олигофрени. На първото ми запитване изплющяха едно шаблонно съобщение как много лесно се избирало автоматично да дръпне от картата след като няма наличност в акаунта, а аз точно за такъв проблем им писах- че не избира да дръпне от картата. Освен това да съм погледнел в Хелп менюто, което изрично им писах че съм преровил доста преди да ги питам каквото и да е.
После се ядосах и им извадих цитат по цитат техните думи и тези в менюто с точно описание на действията ми как нищо от описното не се случва в моя акаунт. Отговори ми един, че наистина след като ми погледнал акаунта установил, че наистина съм си аднал и листнал картата по всички правила, но въпреки това точно тази транзакция(бях писал на кой акаунт искам да пратя) не мога да извърша поради някакви си политики на компанията и заради системата им за сигурност, без да каже че ще е временно блокиране и е въпрос само на няколко дена и технологично време. А ми препоръча да съм питал човека за друг начин на плащане. :? Е вече съвсем му се изтварих на тоя и му казах в прав текст, че ако съм искал друг начин на плащане, то акаунта ми в смотаната им система не ми е нужен хич! :twisted:
Явно малко повече от нужното съм им се натварил, ама к'во му пречеше на тоя пундьо да ми каже пробвай да извършиш плащането след ден-два, пет?
Ще ми предлага алтернативи оня- такса за банков превод в БГ банка 15 евро за да пратя 25 евро?
Тоя който имаше да получава кинтите пък междувременно ми прати мейл що съм се бавел с плащането.
Накрая след като онзи от Хелп центъра ми отговори засуканите си глупости за системите за сигурност си викам- на тоя са му блокирали акаунта заради нещо нередно или е само на Персонал акаунт и ако е имал вече 2 входящи плащания и са му го блокирали до края на месеца. :geek:

Реших последно да пробвам в понеделник на 1-ви че ако е блокиран по тази причина да мога още в първите часове на 1-вия ден от месеца преди някой друг да е платил да му пратя кинтите. Обаче само преди няколко часа от любопитство пробвах отново и този път си стана и се прие плащането :D
Едиствено времево технологично време е защитата им да не би някой новорегистриран да източи някоя карта и то в моя случай само за 25 евро става въпрос :?
Айде дано така успешно бранят сметките ни и за в бъдеще и дано си уволнят некадърниците от Хелп центъра! Благодаря и за твоя отговор! ;)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа